Skanderborg

 
 

NemKonto

Din NemKonto er en helt almindelig bankkonto, som du har i forvejen. En NemKonto er en konto, som alle offentlige myndigheder bruger, når de skal udbetale penge til dig

Fold alle indud

Din NemKonto

Du kan selv vælge, hvilken af dine bankkonti der skal være din NemKonto. Alle udbetalinger fra det offentlige er direkte tilgængelige på din NemKonto.

Her er nogle eksempler på, hvilke offentlige udbetalinger du modtager på din NemKonto:

  • Restskat
  • Pension
  • Overførselsindkomster
  • Løn og pension til offentlige ansatte
  • Børnepenge

  

Sådan fungerer NemKonto

NemKonto er et system, der matcher dit CPR-nummer med den bankkonto, som du har valgt som din NemKonto. På den måde sikrer vi, at det er den rigtige person, der modtager pengene.

Det betyder også, at det offentlige ikke har adgang til at se din konto.

 

NemKonto til virksomheder og foreninger

Hvis din virksomhed eller frivillige forening modtager penge fra det offentlige, foregår det også via NemKonto og kræver et CVR-nummer. For virksomheder kan det f.eks. være overskydende moms eller dagpengerefusion.

Hvis jeres frivillige forening modtager tilskud, kan I gratis få et CVR-nummer online hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

 

Udbetalinger fra private virksomheder til din NemKonto

Som noget helt nyt kan NemKonto nu bruges af en række private udbetalere. Det vil sige, at du fremover har mulighed for at modtage bl.a. løn, pension og udbetalinger fra dit forsikringsselskab på din NemKonto.

Det betyder, at du kun behøver at ændre dine bankoplysninger et sted, hvis du skifter bank, og du vil også undgå en del udbetalinger på check.

For at virksomhederne kan bruge NemKonto, skal de i forvejen have lov til at behandle personnumre. Det er f.eks. banker, forsikringsselskaber og virksomheder, der allerede fungerer som udbetalere, f.eks. lønudbetalere mm.

Hvis ikke det er tilfældet, kan virksomheden indhente accept til håndtering af personnummer fra den enkelte borger.

 

Hvis du ikke ønsker at få udbetalt penge til din NemKonto fra en privat virksomhed, kan du til enhver tid vælge det fra ved at kontakte den private virksomhed.

 

Hvem har adgang til mit konto- og CPR-nummer?

De offentlige myndigheder kan kun overføre penge til din NemKonto. De kan hverken trække penge på kontoen eller se kontobevægelser.

 

Sådan ændrer du din NemKonto

Du kan ændre din NemKonto til en anden af dine konti. Det kan du gøre direkte her på siden - det kræver blot, at du er logget ind med din digitale signatur eller NemID.

Ønsker du at oprette, ændre eller få oplyst din NemKonto, skal du klikke på linket 'NemKonto' i højre side af skærmen.

Du kan ligeledes oprette, ændre eller få oplyst din NemKonto via hjemmesiden nemkonto.dk. Alternativt kan det gøres ved at kontakte din bank eller via din netbank. Over 90 pct. af alle danske banker gør det muligt for deres kunder at ændre deres NemKonto via netbank.

Læs mere om NemKonto:

 
 
 
Feedback
Hjælp os med at blive bedre

Du kan hjælpe os ved at fortælle, hvad du synes om denne side.