Skanderborg

 
 

Erhvervsudvikling

Skanderborg Kommune rangerer blandt de bedste erhvervskommuner i Danmark (den 6. bedste i 2010). Vi arbejder hele tiden for at forbedre denne position, og give vores lokale virksomheder de absolut bedst mulige rammer. Kommunen ligger midt i den østjyske vækstmetropol, og vi bruger aktivt denne unikke beliggenhed til at skabe optimale muligheder for lokale virksomheder - både for de store veletablerede virksomheder, samt de små vækst virksomheder.

Med beliggenheden midt i det østjyske hjerte kan vi byde på en velfungerende infrastruktur med hurtig adgang til E45, nærhed til Aarhus havn, samt gode togforbindelser både øst og vest. Infrastrukturen betyder både, at der er de bedste muligheder for at få fragtet varer fra og til, samt at der er et stort og varieret udbud af arbejdskraft både fra lokalområdet, men også fra de omkringliggende større byer i det østjyske bybånd. Vi er stolte af at arbejdsstyrken i Skanderborg kommune består af veluddannede og ressourcestærke borgere. i 2020 er det endda forventet at andelen af højtuddannede borgere er steget med 12 %. Endvidere har Skanderborg Kommune den højeste andel af internationale virksomheder i Region Midt.

Skanderborg Kommunes virksomheder har let adgang til den nyeste viden fra vidensinstitutionerne og forskermiljøerne pga. nærheden til Aarhus. Dette skaber masser af potentiale for spændende samarbejder og partnerskaber omkring markeds- og produktudvikling samt kompetenceopbygning i virksomhederne. 

Skanderborg kommune tilbyder selvfølgelig både rådgivning og vejledning til virksomheder og iværksættere. Dette gør vi med afsæt i Skanderborg Erhvervsudvikling www.erhvervskanderborg.dk

Rådgivning og vejledning til virksomheder og iværksættere

For at give de bedst mulige betingelser for et blomstrende erhvervsliv understøtter Skanderborg Kommune erhvervsudviklingen bl.a. gennem ErhvervSkanderborg www.erhvervskanderborg.dk. ErhvervSkanderborg tilbyder rådgivning og vejledning til virksomheder og iværksættere samt arbejder løbende for at påvirke til vækst i det lokale erhervsliv.

Vækstiværksættere og vækstvirksomheder kan få vejledning og rådgivning om virksomhedsudvikling gennem Væksthus Midtjylland www.vhmidtjylland.dk.

Kommunerne i Region Midtjylland og Region Midtjylland har etableret et fælles EU-kontor i Bruxelles www.centraldenmark.eu. EU-kontoret tilbyder bl.a. at vejlede om EU medfinansierede projekter, projektmodning og ansøgninger og at skabe forbindelser til andre europæiske regioner gennem netværk og partnersøgninger.

Herudover er Skanderborg kommune en del af Business Region Aarhus www.businessregionaarhus.dk , der består af de østjyske kommuner: Randers, Horsens, Hedensted, Norddjurs, Syddjurs, Favrskov, Aarhus, Samsø, Silkeborg, Skanderborg og Odder. Kommunerne samarbejder om at skabe vækst og arbejdspladser og for at fastholde og styrke området som et af Danmarks to førende vækstcentre med international gennemslagskraft.

Bliv grøn og spar penge

Skanderborg Kommune inviterer alle lokale virksomheder til at deltage i kommunens klimaarbejde.
En del af dette er, at I gratis kan gøre brug af hjemmesiden www.klimabevidst.dk samt få gratis opstartshjælp og support.

Læs mere om Klimabevidst.dk

Besøg hjemmesiden www.klimabevidst.dk

 

 
 
 
Feedback
Hjælp os med at blive bedre

Du kan hjælpe os ved at fortælle, hvad du synes om denne side.