
20 andels- og grundejerforeninger i Skanderborg Kommune takkede ja til gratis rådgivning om vildere fællesarealer.
I foråret udloddede Skanderborg Kommune gratis rådgivningsbesøg til andels- og grundejerforeninger, der godt kunne tænke sig mere biodiversitet og CO2-lagring på deres fælles grønne områder.
Besøgene blev revet væk, og gode ideer til, hvordan man sammen kan gøre noget godt for klimaet og insekterne, har været mange, fortæller kommunens tovholder på projektet, Maria Molde:
- Grundejerforeninger har helt tydeligt en stor interesse i at gøre noget meningsfyldt på de fællesarealer, der ofte bare står hen som græs, der skal slås. Vi har talt om alt fra blomsterenge til insekter, vandhuller og frugtlunde og om klimafordelene ved for eksempel at beholde haveaffald på grunden, plante flere træer og lade gamle træstammer ligge og forgå helt naturligt, siger hun.
Hold fast i det gode – og byg ovenpå
I alt har 20 andels- og grundejerforeninger i Stilling, Vrold, Skanderborg, Låsby, Høver, Hørning, Galten, Ry, Skovby og Virring haft besøg af en klima- og biodiversitetskonsulent på kommunens regning.
Besøgene er foregået som gåture i foreningernes område, hvor konsulenten har peget på konkrete arealer og deres potentialer. Pointerne fra besøget har foreningerne efterfølgende fået på skrift.
- Mange har også selv haft gode ideer til, hvad de kunne tænke sig på plæner og skrænter, og mange steder gør man allerede nogle vildt gode ting. Det skal man holde fast i og bygge videre på, og vi er glade for at kunne hjælpe med viden og sparring til arbejdet med klimatiltag og biodiversitet. Vi glæder os til at se, hvad foreningerne får sat gang i derude, siger Maria Molde.
Det er rådgivningsfirmaet Mols Consulting, der har stået for de 20 besøg i kommunens andels- og grundejerforeninger.