Menu Søg

Vikingen fra Fregerslev

I 2012 dukkede et enestående gravanlæg op ved en arkæologisk undersøgelse tæt ved Skanderborg. Det var et kom­pleks af flere kammergrave fra den yngre del af Vikingetiden, Jellingkongernes tid. En mindre undersøgelse i den ene af gravene påviste et prægtigt udsmykket hovedtøj til en hest. Hovedtøjet var overdådigt pyntet med forgyldte bronzebeslag og dertil et sølvbelagt bidsel. Ud fra det foreløbige fund af hovedtøjet antages det, at Vikingen fra Fregerslev har fået en begravelse med alt det udstyr, som var nødvendigt for rejsen til Valhal.

Fundet fra Fregerslev forventes at være en af de rigeste grave fra vikingetiden der endnu er fundet i Danmark, og forskningspotentialet er uvurderligt.

 

Udgravning 2017

Fra den 18. april 2017 udgraves et spændende kammergravskompleks fra yngre vikingetid i Fregerslev ved Hørning.

Med projektet ’Vikingen fra Fregerslev’ vil Museum Skanderborg sætte det unikke fund i fokus med et stort arkæologisk projekt, der har til formål at kaste nyt lys på vikingetidens elite, magtstruktur, handel og samfundsstruktur både nationalt og internationalt.

Alle er velkomne til at besøge udgravningen. Vi har rundvisninger hver dag på stedet mens der graves, og på Museum Skanderborg kan du i samme periode se de smukke beslag fra hestens hovedtøj.

Kontakt Center for Strategi og Kultur

Center for Strategi og Kultur
Staben Kultur, Borgere og Planlægning

Skanderborg Fælled 1
8660 Skanderborg

Tlf. 8794 7000

 

E-mail: strategiogkultur@skanderborg.dk

Sikker e-mail til kommunen (e-mails med personfølsomme oplysninger) kan du sende via din digitale postkasse på Borger.dk: