På denne side kan du læse mere om separatkloakering, private spildevandsanlæg, spildevandsplaner mm.
Spildevand er alt det vand, der løber i afløb fra for eksempel private husholdninger, institutioner, industri og virksomheder, samt vand fra overfladearealer så som veje, tage og andre belagte overflader.
Har du akut brug for hjælp til håndtering af dit spildevand, kontakt da Skanderborg Forsyning A/S.
På landet, hvor der ikke er offentlig kloak, har hver ejendom sit eget private anlæg til håndtering af husspildevand.
Husspildevand er det vand, der kommer fra afløb som for eksempel køkken, bad og toilet.
I områder, der ikke er kloakeret, skal husspildevand altid løbe til en bundfældningstank, hvorfra det for eksempel løber videre til nedsivning i jorden eller biologisk rensning og videre til dræn eller vandløb.
Herunder kan du finde mere information om løsninger til håndtering af spildevand på landet.
Som boligejer i et område, hvor der er offentlig kloak, afleder du alt dit husspildevand til det offentlige kloaknet. Din ejendom kan overordnet være kloakeret på 3 måder:
Du selv ansvarlig for at vedligeholde de kloakrør, som ligger på din egen grund. Oplever du problemer med kloakrør på egen grund, skal du derfor selv kontakte en kloakmester. Skanderborg Forsyning A/S står for driften af det offentlige kloaknet, frem til din skelbrønd.
Har du fået påbud om separatkloakering
Hvis du har fået et påbud om separatkloakering, betyder det, at ejendommens husspildevand og regnvand skal adskilles, så det løber i hver sin ledning på din grund. Du har modtaget påbuddet, da ejendommen er beliggende i et fælleskloakeret område, hvor Skanderborg Forsyning har fornyet kloakken. I den forbindelse har de etableret to separate ledninger, en til regnvand og en til spildevand. Du har, som grundejer, pligt til at sørge for at ejendommens spildevand og regnvand adskilles , og tilsluttes de to kloakledninger i skel.
Her kan du læse om de mest stillede spørgsmål
Spildevandsområdet er opdelt i myndighedsbehandling og drift.
Du skal kontakte Skanderborg Kommune, hvis du skal ansøge om;
Du skal kontakte Skanderborg Forsyning A/S, hvis du;
Spildevandsplan 2016-2020 er en plan for håndtering af spildevand i kommunen, og er udarbejdet i samarbejde med Skanderborg Forsyning A/S.
Planen beskriver de nuværende forhold samt de planlagte tiltag.
Endvidere skal Spildevandsplan 2016-2020, sikre der er et samarbejde og en koordinering imellem kommunens planlægning og administration, samt Skanderborg Forsynings indsats og drift på spildevandsområdet.
Spildevandsplan 2016- 2020 er således med til at fastsætte mål og retningslinjer for Skanderborg Kommunes og Skanderborg Forsynings arbejde, og koordinere spildevandsplanens mål og handlinger med Skanderborg Forsynings investeringsplan.
Denne spildevandsplan beskriver ikke hvilke ejendomme i det åbne land, der skal spildevandskloakeres, dette vil blive behandlet i et tillæg til spildevandsplanen efterfølgende.
Spildevandsplan 2016-2020
Bilag til spildevandsplan 2016-2020
Tillæg 1, vedtaget d. 20.12.2017
Tillæg 2, vedtaget d. 31.10.2018
Tillæg 3, vedtaget 26.06.2019
Tillæg 4, vedtaget 30.10.2019
Tillæg 5,vedtaget 18.12.2019
Tillæg 6, vedtaget 29.01.2020
Tillæg 7, vedtaget 29.04.2020
Tillæg 8, Administrativt godkendt 31.08.2020
Administrativ godkendelse af tillæg 8
Tillæg 9, Administrativt godkendt 15.02.2021
Administrativ godkendelse af tillæg 9
Særlige anlægsprojekter skal miljøscreenes og nogle skal miljøvurderes inden projektstart.
Ved bestemte typer af anlægsprojekter skal kommunen vurdere påvirkningen på miljøet i en såkaldt miljøvurdering. Først skal du tage stilling til, om projektet falder inden for Miljøvurderingsloven, som angiver, hvilke projekter der skal miljøvurderes.
Projekter som kræver en miljøvurdering
Hvis spildevandsprojektet er omfattet af Miljøvurderingslovens bilag 1 skal der gennemføres en miljøvurderingsprocedure (VVM).
Projekter som måske kræver en miljøvurdering
Hvis spildevandsprojektet falder ind under Miljøvurderingslovens bilag 2 skal Miljøstyrelsens ansøgningsskema udfyldes (Skemaet er et Worddokument og findes nedenfor).
Læs også Miljøstyrelsens trin for trin vejledning. Det udfyldte ansøgningsskema og eventuelle
spørgsmål om ansøgningen sendes til spildevand@skanderborg.dk
Kommunen skal give tilladelse
Anlægsarbejdet kan først igangsættes, når kommunen skriftligt har meddelt bygherre, at anlægget enten ikke kræver en miljøvurdering, eller at kommunen har gennemført hele miljøvurderingsprocessen og givet tilladelse til det ansøgte projekt.
Oprettet 14-01-2021
Skanderborg Fælled 1
8660 Skanderborg
E-mail: spildevand@skanderborg.dk
Sikker e-mail til kommunen (e-mails med personfølsomme oplysninger) kan du sende via din digitale postkasse på Borger.dk:
Tlf. 8794 7799
Telefontid:
Mandag, tirsdag og onsdag: kl. 10.00 - 13.00
Torsdag: kl. 10.00 - 17.00
Fredag: kl. 10.00 - 13.00
Åbningstid:
Mandag, tirsdag og onsdag kl. 10.00-13.00
Torsdag: 10.00 - 17.00
Fredag: 10.00 - 13.00