Det kan indberettes til whistleblowerordningen
Indberetninger til whistleblowerordningen kan omfatte viden eller begrundet mistanke om alvorlige lovovertrædelser og øvrige alvorlige forhold og overtrædelser af EU-retten.
Det kan f.eks. være strafbare forhold, som overtrædelse af tavshedspligten, misbrug af penge, tyveri, svig, underslæb, bedrageri, bestikkelse mv.
Det kan også være grove eller gentagne overtrædelser af love, forvaltningsretlige principper, retningslinjer, grove personkonflikter eller seksuel chikane.
Men alle indberetninger til whistleblowerordningen bliver vurderet, og whistlebloweren vil modtage en tilbagemelding på, om indberetningen er omfattet af ordningen.
Hvem kan indberette
Whistleblowerordningen kan benyttes af ansatte og tidligere ansatte ved Skanderborg Kommune samt leverandører til Skanderborg Kommune.
Hvis du ikke er omfattet af denne persongruppe, men har kendskab til kritisable forhold omkring Skanderborg Kommune, kan du ikke anvende whistleblowerordningen.
I stedet kan du gøre opmærksom på forholdet ved at kontakte Skanderborg Kommune.
Hvem modtager anmeldelsen
Byrådet har nedsat et whistleblowerudvalg, der har til opgave at behandle de indberetninger, der modtages.
Udvalget består af:
- Borgerrådgiverfunktionen
- Chefen for Byrådssekretariatet og HR
- HR-chefen
- Næstformanden for hovedMED-udvalget
- To betroede sekretariatsmedarbejdere i Byrådssekretariatet og HR
Anonymitet og IT-sikkerhed
Hvis du laver en indberetning, vælger du selv, om du vil være anonym. Alle indberetninger indgivet i god tro er beskyttet mod enhver form for repressalier.
Årlig redegørelse
Skanderborg Kommune er forpligtet til mindt en gang årligt at lave en redegørelse for brugen af ordningen. Du kan finde redegørelsen her under.